Olga RezoO Autoru

Olga Rezo je od najranijeg detinjstva živela u svetu spiritualnosti. Ona je rođena u Zemunu. Njeno bogatstvo duhovnih doživljaja i iskustava prenela je u svoje knjige: “Ja sam onaj što jest”, “Upalite svetlo u svom srcu”, “Čarobni svet kristala”, “Mistični kamenovi rođenja” i “Srebrni žubori – priče o bezuslovnoj ljubavi”.

Inspirativne misli ovog autora:

Meditacija je četvorostruki put čistoće

Meditacija je četvorostruki put čistoće: čista molitva, čista svetlost, čista energija i čista ljubav. Kad se meditacija dogodi, ljubav je njen miris.

Osetite toplinu u svom srcu

Osetite toplinu u svom srcu, opazite svetlost koja je tu odvajkada, kao i suptilnu energiju ljubavi. Postaćete svesni misli, osećanja i volje. Vaša predanost i opuštenost uvešće vas u dublje nivoe svesnosti, u dublju meditaciju. Kada misli više nema, ostaće samo meditacija. Na ovom nivou predanosti doći ćete do izvora inspiracije, bezbroj uvida kao i mogućnosti za prosvetljenje.

Prihvatanje je Način Bivstvovanja

Prihvatanje je odabrani način bivstvovanja, naš svesni izbor. Ako odaberete prihvatanje kao način na koji interagujete sa svetom, to će otvoriti vaše oči i moći ćete da vidite da su strah, sumnja i anksioznost samo iluzorne stvari koje su se do tada pričinjavale stvarnim.

Istina Nije Isto Što i Činjenice

Istina nije isto što i činjenice. Činjenice sa sobom ne nose nikakvu moć, ali istina nosi. Istina donosi veliku moć. Razne sile se sažimaju na istom mestu da bi istini dale njenu moć. Jedna od njih je unutrašnja čistoća. Druga je mir koji se može naći samo kod istinoljubivih i časnih ljudi. Treća je samopouzdanje koje dolazi od saznanja šta je istinito i pravo.

Praktikujte Meditaciju

Praktikujte meditaciju. Ništa ne može da vam pomogne tako efikasno kao meditacija. Ona može da vam pokaže kako da cenite život u sadašnjosti. Može da vas nauči kako da budete potpuno prisutni šta god radili. Meditacija vas oslobađa od napetosti i stresa, nadoknađuje izgubljenu energiju i samim tim poboljšava vaše zdravlje.

Kad Intenzivno Ćeznemo za Gospodom

Kad intenzivno i stalno čeznemo za Gospodom i Božanskom ljubavlju i svetlom, stvaramo posebno stanje u našoj auri koje dovodi do otvaranja prolaza za silazak Božanskih snaga sa vših planova. Težeći za Velikim Ja doći ćemo do momenta u kome će nestati naše misli i želje i svetlost Duhovnog prosvetliće malo ja. Tada će naša težnja postati realna ići će iz dubine srca i moći ćemo svoje duhovne ideale pretvoriti u život.

Božanska Ljubav je Neizreciva

Božanska Ljubav je neizreciva, snažna, a tako lepa i nežna. Prodire u svaku ćeliju i svaku poru bića, umilno je ispunjava i u potpunosti zadovoljava našu potrebu za ljubavlju. Božanska ljubav je čudo Božanske Svesnosti i Blaženstva.

Trenutak Prosvetljenja

U trenutku prosvetljenja čovek dolazi do spoznaje svoje prave prirode i spoznaje sebe takvim kakav on zapravo jeste. Paradoksalno, da bi se postiglo samo prosvetljenje nije potreban nikakav napor. Napor se sastoji u prolaženju kroz proces raznovrsnih pročišćenja, saznavanja Istine i otklanjanja mnogobrojnih velova iluzije i predrasuda koje stoje između nas i našeg Istinskog Bića, Sopstva.

Samospoznaja

Zračenjem ispravnih i čistih misaonih talasa i formi, bezazlenom mentalnom rekreacijom, promenićete raspoloženje, relaksirati um i omogućiti mu da gaji plemenite i uzvišene misli, stvoriti naviku vedrine i veselosti. Kada se ponište misli, nestaje iluzija, jer su misli koren iluzije. Kada se gorivo potroši, vatra se vraća svom izvoru, tako se i um vraća svom izvoru, Bogu u sebi.

Zaustavljanjem misli manifestuje se intuicija i nastaje samospoznaja. Tada se doživljava bezvremenska stvarnost, večnost, stanje slobode i apsolutne nezavisnosti. To stanje čini osnovu za prosvetljenje.

Moć Zahvalnosti

Jedna od stvari koja može da donese najsveobuhvatniju promenu u našem životu je razumevanje kolika je zapravo moć zahvalnosti. To je moć koja ide ruku pod ruku sa moći praštanja, prihvatanja. Zahvalnost može da promeni sve. Može da vas učini pozitivnijom, produktivnijom i srećnijom osobom, boljim prijateljem i roditeljem.

Kako Postići Mir i Slobodu

Ako ne proširimo svest i ne postanemo osoba koja je istinita, nećemo postići Mir i Slobodu. Kada je naš život čvrsto zasnovan na istini, Mir i Sloboda nisu stvari koje posedujemo - one su ono što mi jesmo. Neka Istina krči vaš put prema vašem duhovnom sazrevanju!

Božija Mudrost

Božija mudrost je delo, formirajući element. Ako ste svoja osećanja, mišljenje, govor, postupke, akcije kao i vlastitu volju predali Bogu, oduševiće vas Božija mudrost.

Okrenite se ka unutra i Bog će uvećati vašu snagu. Ne zaboravite da je vaše fizičko telo rukavica na ruci Božijoj.

Vežba Zahvalnosti Zbog Malih Stvari

Ova vežba ne treba da vam oduzme više od par minuta dnevno. Svakog jutra pre nego što napustite svoju sobu uđite u kratku meditaciju i setite se nečega zbog čega možete da budete zahvalni.

1. Prizovite zahvalnost tako što ćete, na primer, obratiti pažnju na lepotu koja vas okružuje. To može biti jutranja zraka sunca, povetarac na vašem obrazu, ili čaša čiste, bistre vode.

2. Zatvorite oči i razmislite kako su te stvari čarobne i kako ste privilegovani zbog njihovog postojanja. Mnogo toga u životu uzimamo zdravo za gotovo i razumemo koliko nam znače tek kada ih izgubimo. Zbog toga, naučite sebe da budete zahvalni, unapred i to zbog malih stvari.

3. Budite zahvalni Bogu što imate svoje bližnje žive i zdrave kao i ostale dobre osobe koje vas okružuju. Osećajte kako je duboka vaša veza sa njima i kako vam njihovo prisutvo ispunjava srce.

Na kraju dana napravite listu stvari koje ste uradili dobro u toku dana. Proslavite ih u sebi. Zaboravite ono što niste uradili dobro.